Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema retreat: de kracht van de bloeiende natuur

3 mei5 mei

🌿 In dit themaretreat verbinden we ons met de natuur, zowel binnen als buiten. We leren alles over plukbloemen met Lisette te Velde en wie wil kan ook een handje meehelpen in de mooie landschapstuin van Land aan Zee, onder begeleiding van onze tuinvrouw Anne-Mieke van Waveren.

🌿 Natuurlijk zijn er ook onze dagelijkse yoga of meditatiemomenten en kun je tijdens de vrije momenten genieten van alle mooie faciliteiten van Land aan Zee.

🌿 De fietsen zullen klaarstaan om even naar het strand te gaan of het eiland wat grondiger te verkennen. Heerlijk buiten zijn en leren over de natuur.

Bloemen maken blij. Bloemen geven vreugde en dankbaarheid, bij iedereen en van alle leeftijden. Bloemen maken mensen bewezen minder depressief, angstig en geagiteerd waardoor er meer plezier en levenstevredenheid ontstaat. Bloemen brengen mensen samen: De aanwezigheid van bloemen leidt tot meer contact met familie en vrienden.

Bloemen kopen in de winkel is niet altijd heel milieubewust, door transport uit warme verre landen, verwarming en belichting in de kas, en teelt op potgrond (veen). De kosten voor het milieu en je eigen beurs zijn hoog.

Uit zaden kan je zelf jouw eigen bloemen laten groeien. Zaden, klein als ze zijn, symboliseren groei, ontwikkeling, hoop en vooral, een nieuw begin.
Is dat moeilijk, zelf bloemen kweken uit zaadjes? Nee, helemaal niet. Het kan in een stukje grasveld van je tuin, en ook in een pot op het balkon. Je hebt alleen een beetje kennis nodig.
Telkens als ik na het planten van een zaadje een klein groen nieuw leventje zie ontstaan maakt mijn hart een vreugde sprongetje. Wanneer ik dan weken later bloemen kan plukken en die kan schenken aan iemand wiens hart vult, ben ik dankbaar en blij. De helende kracht van bloemen heeft mij geholpen, en die gun ik jou ook.

Je leert:

🌿     Plukbloemen zelf laten opgroeien uit zaad

🌿     Alles over de eigenschappen van plukbloemen: vorstgevoeligheid, welke soorten eenjarigen en ook vaste planten en knollen en bollen kan je in ons klimaat het beste laten groeien en zijn mijn favoriet, hoe krijg je ook in vroege voorjaar en late herfst kleur, welke zijn eetbaar, hoe krijg je hoge sterke stelen, hoe houd je de bloemen het langst goed op de vaas? We delen onze kennis, waar loop jij tegenaan? De focus zal liggen op die soorten plukbloemen die sterker worden en meer gaan bloeien naar mate je ze meer plukt. Sámen met de natuur

🌿     Om met zorg voor de aarde, om de optimale omstandigheden creëren om de plukbloemen bij jou te laten groeien (praktische tips over de zaden/bollen/knollen, de soort grond, bloembedden maken, watergeven, steunmaterialen)

🌿     Behalve praktische kennis maken we ook tijd voor zingeving, wat is jóuw doel, wat geeft jou kracht en waarom? Wat wil jij laten groeien en bloeien? De omgeving van Land aan Zee nodigt ons hiervoor bij uitstek uit. Landen en aarden en in je kracht komen, met respect voor de natuur en elkaar.

🌿     Je bent ook van harte welkom voor een bezoek aan onze eigen bescheiden pluktuin, zodat we in de praktijk kunnen zien wat we elkaar in deze retraite leren.

Praktisch 

Vrijdag 3 mei van 14u (na de lunch) tot zondag 5 mei 14u (na de lunch)

Kosten

€310 (éénpersoonskamer)

€230 (bed op een tweepersoonskamer)

  • Inclusief maaltijden, bed- en badlinnen, gebruik sauna (op vaste momenten), de vaste Land aan Zee activiteiten (yoga, natuur, sauna, bewegen, meditatie, community) en het programma van Lisette. Het bedrag is inlcusief BTW en exclusief toeristenbelasting.
  • Het team van Land aan Zee biedt een ochtendactiviteit (tussen 7:45 u en 8:45 u) en een avondactiviteit aan om het geleerde te laten bezinken en het lichaam te laten ontspannen.

Lisette te Velde

Lisette werkte als oncologisch chirurg en als raad van bestuur van een ziekenhuis, voordat ze arbeidsongeschikt werkt door nekhernias. Tijdens haar herstel periode heeft ze onder andere de Floret flower farm workshop gevolgd en is ze dagelijks in haar eigen plukbloementuin en -kas te vinden. Ze woont samen met haar man Bert aan de Meeldijk in Burgh-Haamstede, op steenworp afstand van Land aan Zee.

instagram@liberteaanzee

Gegevens

Begin:
3 mei
Einde:
5 mei
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Land aan Zee
Telefoon
+31 111852348
E-mail
admin@landaanzee.org
nl_NLDutch