Community Guidelines, Algemene Voorwaarden

Goede afspraken maken goede vrienden

1. Community Guidelines

Voor een aangenaam verloop van je verblijf bij Land aan Zee vinden we het belangrijk dat de afspraken daarover helder zijn. Veel dingen zullen vanzelfsprekend of al bekend zijn, maar neem ze toch even goed door. Als nog vragen hebt, stuur dan een e-mail naar admin@landaanzee.org 

        Veiligheid

Iedereen die bij Land aan Zee te gast is, maakt deel uit van de community. De zorg voor jezelf, de ander en de omgeving staan daarbij centraal als missie van Land aan Zee. Om een aangename omgeving te creëren waar iedereen zich veilig voelt stelden we daarom Community Guidelinesop waarvan we verwachten dat je deze respecteert tijdens de volledige periode van het verblijf.

 

       Respect

Deel uitmaken van een gemeenschap als Land aan Zee is enkel mogelijk op basis van wederzijds vertrouwen. Je handelt ethisch en met respect voor de andere gasten en bezoekers bij Land aan Zee. Geen enkele vorm van intimidatie, uitsluiting, (verbaal, fysiek of emotioneel) geweld en ongewenste, seksuele intimiteiten wordt getolereerd. Als lid van deze community zet je je in om mee te waken over je persoonlijke welzijn en dat van alle andere gasten, en toon je ook respect voor de plek.

 

       Maaltijden en voedselrestricties

Bij Land aan Zee willen we het bewustzijn rond de fragiliteit van onze planeet en ons ecosysteem nog vergroten en bieden we enkel veganistische en een minimum van vegetarische producten aan. Speciale dieetwensen (glutenvrij, lactosevrij…) leggen we graag voor aankomst voor aan de kok. We doen ons uiterste best maar gelieve ook niet het onmogelijke te verwachten. We rekenen geen meerprijs aan voor jouw wensen.

 

       Meehelpen tijdens de maaltijden

We verwachten van iedereen dat je dagelijks een korte tijd meehelpt bij de huishoudelijke werkzaamheden zoals opruimen, helpen in de keuken en afwassen. Op die manier zorgen we met elkaar voor een prettige omgeving. In overleg met de beheerders wordt het werk en de werktijden verdeeld, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met ieders mogelijkheden. 

 

       Sharing is Caring voor Land aan Zee retreats

De deelnemers aan een Land aan Zee retreat zullen ook uitgenodigd worden om dagelijks een korte tijd met aandacht bij te dragen tot het onderhouden en verfraaien van onze mooie plek. Deze aandachtsoefening (of ‘sharing is caring’) is een symbolische oefening in respect voor elkaar, onze omgeving en voor de natuur. Het is ook een moment om je geest leeg te maken en mindfulness te beoefenen.  

 

       Verantwoordelijkheid

Je bent welkom om deel te nemen aan de activiteiten van Land aan Zee. Voor ieders veiligheid stellen we echter als voorwaarde dat je meerderjarig bent (+18) en in staat bent de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf en je gezondheid voor de periode die je bij Land aan Zee verblijft. Wat Land aan Zee biedt is hopelijk van betekenis voor jou maar is geen vervanging voor om het even welke professionele, medische of psychische behandeling. We beschikken niet over de capaciteiten om dit op te vangen.

 

       Geen alcoholgebruik

We hebben geen alcoholvergunning en vragen je ook om tijdens je verblijf geen alcohol te gebruiken. Alle (niet-alcoholische) drankjes die te koop zijn, worden bij vertrek afgerekend. Het gebruik van drugs is niet toegestaan bij Land aan Zee. Al onze ruimtes zijn rookvrij. Roken is enkel buiten toegestaan, op de daarvoor voorziene zones op het domein.

 

       Afvalverwerking en energie verbruik

We vragen om met zorg om te gaan met de schaarse grondstoffen van onze planeet. Respecteer daarom de richtlijnen m.b.t. afvalverwerking en gebruik water en elektriciteit zo efficiënt mogelijk.

 

       Afvalwater en IBA systeem

We zijn hier niet aangesloten op het rioleringssysteem en alle afvalwater wordt gefilterd door een IBA met natuurlijke bacteriën. Het is van zeer groot belang om geen toxische stoffen te gebruiken en alleen ecologische en bio afbreekbare stoffen en cosmetica! Vermijd ook ten allen tijde om tampons of maandverband of wat dan ook dat niet in het toilet hoort, door te spoelen of we hebben hier een groot probleem. 

 

       Digitaal detoxen

We willen je uitnodigen om tijdens je verblijf bij Land aan Zee ook digitaal te detoxen. We vragen het gebruik van schermen (laptop, tablet, telefoon) te minimaliseren en te beperken tot je kamer. De gemeenschappelijke ruimtes houden we graag GSM-vrij. Er is wifi in het centrum.  

 

       Stilte

We vragen je om de anderen zo min mogelijk te storen met geluid en muziek en de stilte waar en wanneer gevraagd te respecteren.

 

       Niet kamperen en geen huisdieren

Het is niet toegestaan om te kamperen op het domein.
Huisdieren zijn niet toegelaten.

 

       Geen schoenen

Binnen dragen we geen schoenen. Zo bevorderen we de huiselijkheid en de hygiëne in het gebouw. Neem je eigen slippers of pantoffels mee om rond te lopen in het centrum en op je kamer. Er zijn tuinklompjes voorzien in de kast voor wie snel even de tuin wil ingaan of voor wie wil gaan zwemmen in de zwemvijver.

 

       Saunagebruik

Land aan Zee heeft een sauna. Neem je eigen badjas en handdoeken mee als je van de sauna gebruik wilt maken. Dat spaart ons een hoop was. De handdoeken van je kamer zijn niet bedoeld voor het saunagebruik. Er zijn wel handdoeken en badjassen te huur.

 

       Bij niet naleven

Als we gegronde redenen hebben aan te nemen dat je bovenstaande richtlijnen niet respecteert of dat je misbruik maakt van medicatie, drugs of alcohol tijdens de periode van je verblijf, zullen we je vragen Land aan Zee onmiddellijk te verlaten. In dat geval is er geen terugbetaling van de resterende dagen van je verblijf.

2. Algemene voorwaarden: Land aan Zee retreats

Reservatie en betaling

 

       Inschrijven voor Land aan Zee-retreats kan via de website, tot 2 weken voor de startdatum

       De inschrijving is definitief na ontvangst van een bevestigingsmail en factuur en wanneer Land aan Zee de betaling heeft ontvangen. (Indien mogelijk ten laatste 2 weken voor de startdatum)

       Betalingen voor deelname verlopen via het online boekingssysteem van de website.

       Afrekening van extra genuttigde dranken, aankopen of optionele diensten gebeurt ter plaatse, bij vertrek.

 

Annuleren

 

       Land aan Zee behoudt zich het recht voor om een programma te wijzigen of bij onvoldoende aanmeldingen te annuleren. Bij annulering door Land aan Zee krijg je je geld volledig terug.

       Als Land aan Zee genoodzaakt is te annuleren vanwege onvoorziene externe omstandigheden, zoals een pandemie, natuurgeweld of andere overmacht, dan volgt een restitutie van 50% 

       Bij annuleren gelden de volgende voorwaarden:

 

       Tot één maand voor startdatum: € 100,-

       1 maand – 2 weken voor startdatum: 50% van het totaalbedrag

       < 2 weken: geen terugbetaling

       Als je niet komt opdagen op de startdatum of vroegtijdig dient te vertrekken: geen terugbetaling

       Annuleren is enkel mogelijk per e-mail.  

3. Algemene voorwaarden: Verhuur

Offertes en opties

 

1.  Offertes zijn 1 maand geldig na datum van ontvangst.

 

2.  Opties kunnen geplaatst worden voor een bepaalde tijd, zonder annuleringskosten, afhankelijk van de geopteerde startdatum:

 

       Startdatum over 6 tot 12 maanden: optie geldt max. 4 weken

       Startdatum is over 4 tot 6 maanden: optie geldt max. 2 weken

       Startdatum is over 1 tot 4 maanden: optie geldt max. 1 week

       Startdatum is over 4 weken: we nemen enkel nog reservaties aan, opties zijn niet meer mogelijk

 

3.  Als Land aan Zee gedurende de periode dat de optie loopt een andere aanvraag ontvangt voor de aangevraagde data zullen we je contacteren. In dat geval vragen we je om binnen de 24 uur te beslissen of je de optie wil omzetten in een reservatie. Als we binnen de 24 uur geen reactie ontvangen, behoudt Land aan Zee zich het recht om de data die in optie staan aan andere belangstellenden te verhuren. Ontvangen we binnen de genoemde periode geen verzoek tot reservering zal je optie automatisch komen te vervallen en behoudt Land aan Zee zich het recht de ruimte aan andere geïnteresseerden te verhuren.

 

 

Reservatie en betaling

 

1.  De reservatie is definitief na bevestiging van de offerte door de huurder per e-mail en de ontvangst van het voorschot. Vanaf dat moment gelden de betalingsverplichtingen en annulatievoorwaarden.

 

2.  De reservatie geldt voor het vermeld aantal personen. Tot 5 dagen voor de startdatum kan het aantal personen (enkel) naar boven bijgesteld worden, op voorwaarde dat er nog kamers beschikbaar zijn.

 

3.  Voorschot:

       Niet-exclusieve verhuur: 20% van totaalsom

       Exclusieve verhuur: 50% van totaalsom

 

4.  Saldo

       Niet-exclusieve verhuur: saldo (80% van totaalsom) te betalen 1 maand voor startdatum, op basis van aantal personen zoals opgegeven bij de reservatie. De afrekening (schoonmaak, extra dranken, sauna,) volgt na afloop

       Exclusieve verhuur: saldo (50% van totaalsom) te betalen, 4 maanden voor startdatum. Afrekening (schoonmaak, extra dranken, sauna) volgt na afloop.

 

5.  Er wordt in principe slechts één factuur per reservatie opgemaakt. Wie dit toch anders wil betaalt een administratieve kost van 10 per extra factuur.  

 

 

Annuleren

 

1.     Niet-exclusieve verhuur:

       Tot 4 maanden voor startdatum: 100

       4 maanden – 2 maanden voor startdatum: 20% te betalen

       2 maanden – 1 maand voor startdatum: 50% te betalen

       Minder dan 1 maand voor startdatum: 100% te betalen

 

2.     Exclusieve verhuur:

       Tot 4 maanden voor startdatum: 100

       4 – 3 maanden: 50% te betalen

       Minder dan 3 maanden voor startdatum: 100% te betalen

 

3.     Annuleren is enkel mogelijk per e-mail.

 

4.     Als Land aan Zee omwille van gegronde redenen en heel uitzonderlijk zelf een reservering moet annuleren zullen wij dit zo snel mogelijk per mail melden aan de huurder en wordt de reeds betaalde som meteen en volledig terugbetaald. Als Land aan Zee genoodzaakt is te annuleren omwille van onvoorziene externe omstandigheden, zoals een pandemie, natuurgeweld of andere overmacht, dan volgt restitutie van 50%. In beide gevallen is er geen basis voor een schadevergoeding.

 

 

Achterlaten gehuurde ruimtes

 

1.     Wij vragen ten stelligste om alle ruimtes bij je vertrek schoon en opgeruimd achter te laten. Als de ruimtes niet volgens de huisregels achtergelaten zijn, zullen we de extra schoonmaakkosten in rekening brengen (100).

 

2.     Indien er na je vertrek in de gehuurde ruimte(s) gebreken worden vastgesteld

die zijn ontstaan tijdens de periode dat je de ruimte huurde, zullen we de betreffende schade- en/of herstelkosten in rekening brengen. 

 

 

Aansprakelijkheid

 

Stichting Land aan Zee is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade van of aan zaken of personen, van welke aard ook, tijdens of ten gevolg van een verblijf bij Land aan Zee. Het verblijf is op eigen risico.

nl_NLDutch