Visie en missie

Visie

Onze wereld is op vele niveaus uit balans. We kunnen daar neerslachtig over zijn of pessimistisch, cynisch worden, wantrouwig  of wanhopig. Of we kunnen telkens opnieuw blijven kiezen voor wat haalbaar is en zélf een omgeving  creëren met enkele belangrijke en simpele samen-leefregels die tot de regeneratie en betere balans van mens en planeet leiden. 

 

  1. Aandacht voor jezelf en voor wat je nodig hebt om je gezond en goed te voelen

  2. Aandacht en respect voor elkaar, voor verbinding en community

  3. Aandacht voor de natuur en de plek waarop we leven.

Missie

Dat is precies waar Land aan Zee voor wil staan. Alle activiteiten en retreats die hier plaatsvinden zijn gericht op het bevorderen en herstellen van de innerlijke balans en de balans tussen mens, dier en planeet. 

Niet alleen inhoudelijk maar ook in het samenzijn tijdens de retreats respecteren we de bovenstaande regels:  we geven aandacht aan onszelf, hebben oog voor andere gasten en houden de plek mooi! 

Het is onze hoop dat  mensen naar huis vertrekken met een glimlach op hun gezicht, met een voldaan gevoel omdat ze hebben bijgedragen aan iets moois en met meer energie en ideeën om op hun beurt waar ze kunnen en met wat ze hebben liefdevol zorg te dragen voor zichzelf, anderen en onze mooie aarde. 

"Rusten is geen tijdsverlies, het is een investering in je well-being"
"Ontspannen is geen teken van luiheid: het is een bron van energie"
"Pauzes zijn geen afleidingen. Ze bieden een kans om de aandacht opnieuw te focussen "
"Spel is geen zinloze activiteit. Het is een pad naar verbinding en creativiteit."

VOOR WIE ZIJN WE ER? 

We zijn er voor iedereen

Het leven is geen rechte lijn. Iedereen kan zich plotseling bevinden op een kruispunt waar de juiste afslag nemen geen evidentie is. Als jij op zo’n moment aanbeland bent, dan kun je bij Land aan Zee terecht.

We zijn er voor 

  • Iedereen die op adem wil komen, inspiratie wil opdoen, de innerlijke balans herstellen of iets onderzoeken in zichzelf of in relatie tot de ander en de hele natuur 
  • Iedereen die op één of andere manier wil bijdragen aan de missie van Land aan Zee
  • Specifieke en kwetsbare doelgroepen: zorgverleners, bruggenbouwers, mensen in rouw of met een verlieservaring, vrijwilligers die werken met kwetsbare groepen, jongeren die meer impact nastreven, langdurig zieke of herstellende mensen, ouderen op zoek naar meer zingeving, enz. 
  • Organisaties die duurzaamheid en zingeving willen onderzoeken in hun business
  • Opleiding- en trainingsinstituten op het gebied van dienend leiderschap, regeneratie en bewustwording 
  • We zijn neutraal op het vlak van levensovertuiging, religie, gender, geaardheid, etniciteit. We streven ernaar dat iedereen zich welkom voelt en respect toont voor anderen   

"We helpen je vertragen, bezinnen en ‘ontprikkelen’ zodat je terug tot je kern kunt komen en met afstand kunt kijken naar hoe je bezig bent en wat je anders wil."

Benieuwd naar de mening van onze gasten?

Wat een fijne gasten hebben we toch. We worden zelf blij als we hun reviews lezen. Veel leesplezier! 

BLOG

Nieuws over Land aan Zee

nl_NLDutch