Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema Retreat — Veerkracht voor studenten

1 november 20234 november 2023

Je bent tussen de 18 en de 25 jaar oud en volop je weg aan het zoeken. Soms loopt dat goed en soms is het lastig op één of ander vlak: je vrienden, gezin, het studeren, je motivatie, de liefde, behuizing, je vrije tijd,…

Misschien vind je het moeilijk om keuzes te maken, om je op te laden voor je keuzes of voor datgene wat er van je verwacht wordt. Of je voelt je snel uit je lood geslagen door een tegenslag. De studententijd! Het kan heerlijk en uitbundig zijn en soms eenzaam en vol vragen over de toekomst.  

Kan dat alles ook wat makkelijker? 

Jazeker. Je kunt heel veel tijd winnen door even stil te staan en te kijken naar wat er nu allemaal speelt. Aandacht geven en nieuwsgierig zijn over hoe jij functioneert. Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt! Je kunt met de juiste inzichten en praktijken nog veel meer de regie nemen over je leven waardoor het allemaal wat lichter en prettiger wordt. 

Op een mooie plek in Zeeland krijg je tijd om samen met een groepje gelijkgezinden een paar dagen te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. 

Je hoort ook van anderen wat hun bezig houdt en wat belangrijk voor hen is. Je snapt jezelf daardoor nog beter. Je leert op een ervaringsgerichte manier hoe je je nog beter kunt focussen op wat je wilt, hoe je daar komt en welke stappen je kunt zetten. Je leert hoe je heftige emoties kunt reguleren met je aandacht en je adem. We zullen daarbij niet alleen focussen op je headspace maar ook met je hele lijf in de ervaring stappen. 

Alles wat er speelt en waar jij naar verlangt kan een plaats krijgen tijdens de veilige en gefaciliteerde gespreksrondes: jouw vragen, inzichten, behoeftes en oplossingen. Je kracht en zelfvertrouwen gaan wellicht toenemen. Je staat niet alleen in jouw zoektocht.

Wat ga je o.a. leren? 

  • Hoe werkt dat nu samen, mijn gedachten, emoties en handelingen?  
  • Hoe kan ik nog beter luisteren naar de signalen die mijn lichaam mij geeft?  
  • Wat kan ik zelf doen om beter te leren omgaan met mijn verdriet, boosheid, angst en onzekerheid?
  • Wat is Solution Focus? Hoe kan ik dat toepassen in mijn dagelijkse leven? 

Na deze retreat vertrek je naar huis met een rugzak vol nieuwe inzichten, praktijken en vriendschappen. En heb je heerlijk genoten van de mooie natuur en de frisse Zeeuwse lucht. 

Praktisch

Van 1/11/2023 (voor avondmaal) tot 4/11/2023 (na lunch)

Deze retreat wordt aangeboden door enkele zeer ervaren trainers. Zij doen dit op pro bono basis. Dat maakt dat je deze retreat voor slechts locatie/cateringkosten kunt volgen.

369€ (bed op één- of tweepersoonskamer volgens beschikbaarheid)

Inclusief maaltijden, bed- en badlinnen, gebruik sauna (op vaste momenten), de vaste Land aan Zee activiteiten (yoga, natuur, sauna, bewegen, meditatie, community)  en de sessies van Yvonne en Goele die maximum 3u per dag duren.

Begeleiders

Yvonne van Iersel

Ik ben al heel m’n werkleven lang trainer en wil niks anders. Binnen mijn bedrijf StressloosWerken ondersteun ik professionals die hardnekkige stressklachten hebben met mindfulnesstechnieken (stresslooswerken.nl). Ik woon in Houten (NL) met mijn partner Piet, samen hebben we een volwassen zoon Janick. Ik hou van meditatie, (tango)dansen, zingen, samen lachen en leuke projecten met elkaar ondernemen. Ik wil bijdragen aan sociale gelijkheid, duurzaamheid en vrede.

 

 

Goele Luyts

Al heel mijn leven staat voor mij de mens centraal: mensen motiveren, inspireren en empoweren is mijn roeping. Daarom ben ik na mijn studies van Germaanse filologie (master taal en letterkunde) in het onderwijs gestapt. Wat is er immers mooier dan de jeugd, die onze toekomst is, te onderwijzen en te helpen groeien op hun weg naar volwassenheid om gewapend met allerhande kennis en tools veerkrachtig in het leven te staan? Ik heb dat 25 jaar met hart en ziel gedaan. Onze steeds veranderende wereld zit vol uitdagingen. Als leerkracht, maar ook als moeder van vier kinderen wens ik vooral dat jongeren handvatten krijgen om zelf de leiding te nemen over hun leven om hun eigen levensroute uit te stippelen en vorm te geven. Daaraan schenkt ons onderwijs vaak nog te weinig aandacht. Daardoor groeide in mij meer en meer het verlangen om mijn steentje bij te dragen om mensen te helpen in hun kracht te staan zodat ze weerbaarder en veerkrachtiger door het leven kunnen gaan. Meer info op www.bee-inspired.be.

Gegevens

Begin:
1 november 2023
Einde:
4 november 2023
Evenement Categorie:

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Land aan Zee
Telefoon
+31 111852348
E-mail
admin@landaanzee.org
nl_NLDutch