Laden evenementen

« Alle evenementen

Thema Retreat — QI GONG: spelen met energie

25 juni28 juni

Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Ben je op zoek naar levensenergie en diepe rust? Hou je van bewegen, mediteren en spelen? En geniet je graag met alle zintuigen van de natuur?

Dan is deze workshop geknipt voor jou.

Tijdens deze retreat laten we je op een laagdrempelige en diepgaande manier kennismaken met Qigong. Qigong is verwant aan Tai Chi en vrij vertaald gaat het over ‘het cultiveren van levens-energie’. En het is onze intentie om je op een makkelijke manier een energiek en zorgeloos gevoel te bezorgen.

Qigong zorgt voor lichaam en geest. De heilzame effecten zijn o.a. meer vitaliteit, beter slapen, dieper ademen, meer ontspannen bewegen. Ben je al wat ouder, weet dan dat Qigong je evenwicht verbetert en artrosepijn verlicht.

Het is een holistisch systeem van houdingen, bewegingen, zelfmassage, ademhalingstechnieken en meditatie gericht op zelfgenezing en zelfontplooiing. Qigong verhoogt je energieniveau en verbetert de circulatie ervan in je lichaam. Ze helpt je gratie, coördinatie en balans te ontwikkelen. Elke beweging versterkt een andere groep spieren, pezen en gewrichten. Je kracht neemt toe. Regelmatige beoefening zal ook de werking van de organen en de bloedsomloop verbeteren. Op mentaal vlak maakt Qigong de geest rustiger en sterker. Je voelt je geaarder en staat stabieler op je benen en in het leven.

Wat we concreet gaan doen? We werken met vloeiende, dansachtige bewegingen, aangevuld met meditatie en natuurbeleving die voor iedereen -jong , oud, lenig, stijf, sportief of niet – toegankelijk is. We experimenteren zodat iedereen zelf kan gewaarworden welke oefeningen bij je passen en wil meenemen naar huis.

Daarnaast voorzien we ruimte om te wandelen, fietsen, zwemmen, kortom om te genieten van het prachtige eiland. We eten samen heerlijke veganistische maaltijden met vegetarische uitzonderingen om 8u30, 13u en om 18u30. Tussen 20u30 en 21u30 is er nog een vrijblijvende avondactiviteit. Dansen of een liggende meditatie. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Tijdens de dag help je ergens een uurtje. Zo draag je bij aan de verlaagde kostprijs en aan de heerlijke plek die Land aan Zee is. Vanuit de filosofie van wederkerigheid en zorg voor elkaar en de plek verwelkom je ook de volgende gast in jouw kamer door ervoor te zorgen dat je die proper achterlaat met een gedekt bed en door het schoonmaken van de badkamer. Als je wil kan je zelfs een boodschap achterlaten voor de volgende.

Praktisch 

Wanneer? 

Van 25/06/2024 (voor avondmaal) tot 28/06/2024 (na lunch)

Kostprijs?

489 euro (éénpersoonskamer) – 369 euro (bed op tweepersoonskamer)

Inclusief maaltijden, bed- en badlinnen, gebruik sauna (op vaste momenten), de vaste Land aan Zee activiteiten (yoga, natuur, sauna, bewegen, meditatie, community) en de sessies van Chris en Eric die maximum 3u per dag duren.  

Maximum 16 deelnemers, wees er snel bij als deze workshop je interesseert

Eric Vanhove en Chris Aertsen

Chris en Eric leerden elkaar lang geleden kennen in Suriname en hun wegen bleven elkaar nadien kruisen. Dankzij Land aan Zee komen ze nu ook weer samen.

Eric volgde in die tijd in Suriname zijn eerste Tai Chi cursussen. Een lange zoektocht naar de ‘the real thing’ leidde hem naar China waar hij een jaar fulltime studeerde bij traditionele Qigong en Tai Chi meesters. Later in zijn leven keerde hij nogmaals 9 maanden terug naar China en ook in België lieten Tai Chi en Qigong hem nooit meer los. Hij sloot hij zich aan bij verschillende scholen en gaf zelf avondlessen en workshops.

Chris is een Oplossingsgerichte coach bij Ilfaro en werkt o.a. rond het thema veerkracht. Zo schreef ze mee aan het boek ‘Wendbaar als het woelig wordt’. Ze ontdekte de kracht van Qigong tijdens een workshop van Eric en de workshops van Baud Vandenbemden. Ze houdt van een holistische aanpak en doorweeft haar trainingen en begeleidingen graag met vleugjes taoïsme, Qigong en medidatie.

Gegevens

Begin:
25 juni
Einde:
28 juni
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Land aan Zee
Telefoon
+31 111852348
E-mail
admin@landaanzee.org
nl_NLDutch