Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

8-weekse Mindfulnesstraining (M.B.S.R.) op donderdagen

9 mei , 10:00 am12:30 pm

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

Mindfulness kan juist nu er zoveel beweging en verandering is in de wereld een waardevolle rol spelen in je dagelijks leven. Mindfulness helpt om innerlijke rust te ontwikkelen te midden van alle onrust. Mindfulness helpt om negatieve patronen van angst of piekeren te doorbreken en sterkt het vermogen om mild te zijn voor jezelf en voor anderen. Door mindfulness beoefening ontwikkel je vaardigheden om beter om te gaan met stressvolle situaties, ook ten tijde van crises.

Maar mindfulness is zo veel meer dan alleen stressreductie!

‘Mindfulness beantwoordt aan een diepe menselijke behoefte. Het gaat over het verlangen om midden in de werkelijkheid te staan, het verlangen om onze vrijheid terug te nemen.  Het gaat over mildheid, over respect en zelfrespect. Het gaat over kwetsbaarheid en weerbaarheid. Het gaat over zorg, voor onszelf, voor de ander, voor de wereld.’ -Edel Maex-

Mindfulness als trainingsmethode

Mindfulness is iets waarin je je kunt oefenen, iets wat je kunt trainen. Zoals je naar de sportschool gaat om je spieren te trainen, zo kun je een mindfulnesstraining volgen om je mind te trainen. Met mindfulnesstraining bedoel ik hier de MBSR-training, een effectief, wetenschappelijk onderbouwd (evidence based) programma bij stress, chronische pijn, moeheid, onzekerheid, depressie of angst.

Graag faciliteer, begeleid en inspireer ik je

  • om de impact van verandering en stress op je leven te verlagen
  • om de kwaliteit van je aandacht en daarmee de kwaliteit van je leven te verhogen
  • om zélf een actieve en betekenisvolle bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van jezelf én de wereld om je heen

Praktisch: de 8-weekse mindfulnesstraining (MBSR)

De MBSR-training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag van 7 uur.

De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagochtenden in de periode mei tot en met juli 2024.

Data: 9, 16, 23, 30 mei/ 6, 20, 27 juni/ 4 juli (reservedatum 11 juli).

Plus een oefendag op donderdag 13 juni.

Tijd: 10.00-12.30 uur, inloop vanaf 09.45 uur

Maximale groepsgrootte is 10 deelnemers.

Alle materialen (stoelen, meditatiekussens, yogamatten, dekens en kleine kussentjes) zijn in de ruimte aanwezig. Ook wordt er gezorgd voor thee en iets lekkers erbij. Na iedere bijeenkomst ontvang je audio opnamen, werkbladen en mindful’werk’ voor de periode tussen twee bijeenkomsten in.

Investering in tijd naast de bijeenkomsten: een uur per dag.

Het is fijn als je echt tijd en ruimte kunt maken, jezelf de ervaring gunt, niet alleen om aanwezig te zijn bij de bijeenkomsten, maar ook ertussenin. En waardevol als je nieuwsgierig kunt zijn naar de impact van de training op jezelf. Het is een gemist geschenk als de training of bijeenkomst slechts een af te vinken punt wordt op de doe-lijst van je dag.

Kosten

€ 555,- (lagere inkomens)

€ 755,- (midden- en hogere inkomens)

€ 1035,- (exclusief 21% btw) indien de werkgever betaalt of in geval de kosten bedrijfsmatig opgevoerd kunnen worden.

Inclusief werkboek, audio-opnamen en een (h)eerlijke lunch tijdens de oefendag.

(Onderzoek of de kosten (deels) door de zorgverzekeraar of werkgever worden vergoed)

Trainer

joYce de rozario

Als dochter van een Indische vader en een Zeeuwse moeder reisde ik door het leven en over de wereld. Soms met vleugels, soms dansend, soms diep door de modder, maar altijd intens in contact met mensen, met bewegen en met de natuur. Na de academie voor lichamelijke opvoeding volgde een lange periode van reizen in het buitenland, diverse opleidingen en werkkringen, moederschap en het leven zelf als leerschool.

Ruim twintig jaar geleden kwam ik al dansend in contact met mindfulness. Tijdens de opleidingen tot mindfulness- & compassietrainer kwamen mijn oosterse en westerse helft samen thuis.

Mijn grote verlangen en passie om de kracht en potentie van mindfulness en heartfulness door te geven, komt voort uit deze ervaring. Sindsdien begeleid ik mensen -individueel en in groepsverband- op enthousiaste en heldere wijze. En waar kan dit mooier dan bij ‘Land aan Zee’?

Meer informatie?

Dan kun je bellen of mailen met Joyce de Rozario: +31 6 15 32 10 15

Gegevens

Datum:
9 mei
Tijd:
10:00 am — 12:30 pm
Serie:
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Land aan Zee
Telefoon
+31 111852348
E-mail
admin@landaanzee.org
nl_NLDutch