Samen een positief verschil maken

Hier wat nieuws uit de Zeeuwse polders. Onze Land aan Zee community wordt steeds groter en dat is ook wat we willen en wat ons dagelijks drijft bij Land aan Zee: We willen “een positief verschil maken”.

Er is in de wereld een diep verlangen naar gemeenschapszin en een dringende behoefte aan relationele verbindingen en het herstel daarvan. Dit is precies wat mensen die bij Land aan Zee komen kunnen vinden en wat hen ontroert en bemoedigt. We nodigen iedereen uit om vooral zichzelf te zijn, zich thuis te voelen en aandacht te schenken aan zichzelf en aan de plek.

Niets moet, doe vooral wat past voor jou op dit moment: creatief zijn in ons atelier, dansen, stil zijn, samen eten, praten over wat je bezighoudt tijdens de afwas, in de tuin werken of gewoon met een boek bij de haard of in de bibliotheek zitten. Wij bieden aan en jij mag hiervan nemen wat goed is voor je. Elke ochtend bieden we een gezamenlijke opstart d.m.v. yoga, meditatie of een stilte wandeling en elke avond is er de mogelijkheid om samen af te sluiten tijdens een klankschalensessie, in de sauna of met een mooie fietstocht door bos en duinen.

Eigenlijk doen we niets anders dan dat wat al eeuwen goed werkt: goede zelfzorg, zorg hebben voor elkaar en zorgdragen voor de plek. Heel simpel, maar niet meer vanzelfsprekend. Zo vormt er zich een microkosmos van aandacht en liefde en gebeuren er kleine en grote wonderen. Er ontstaat ruimte en veiligheid om onze kwetsbaarheden en onzekerheden te delen en te helen, eenzaamheid neemt af en de zachte kern in de mensen verschijnt. Bij Land aan Zee kun je aarden en herademen, de zin in het leven terugvinden en zingeving ervaren. Zo vertrek je naar huis met nieuwe moed, een sprankel meer hoop, energie en inspiratie in de wetenschap dat deze plek bestaat en dat je altijd weer terug kunt komen om op te laden.

Land aan Zee is een gezamenlijk project van iedereen die hierop resoneert, hieraan wil bijdragen en inmiddels de weg hiernaartoe heeft gevonden. Het is een gezamenlijke verdienste: van de staf, de gasten, trainers en vrijwilligers: SAMEN.

Na nog niet eens een jaar open te zijn kunnen we met trots zeggen dat het goed gaat met Land aan Zee. Het is prettig samenwerken en wonen met de vaste medewerkers en het is fantastisch om het aantal mensen dat op vrijwillige basis bij ons werkt te zien groeien. Iedereen draagt met hart en ziel bij en ook de gasten kunnen het niet laten om deel uit te maken van dit wederzijdse geven en ontvangen. Het werkt aanstekelijk om samen iets moois te creëren.

 

Op 13 mei jl was oprichter en founding mother van Land aan Zee, Liselotte Baeijaert live te gast op Radio Schouwen Duivenland. Het interview met Lieke Bos kun je hier beluisteren.

en_GBEnglish