Laden evenementen

« Alle evenementen

Gastprogramma: Traject – De kracht van jouw energie en adem

11 september13 september

Transformatie vraagt meer dan tools, het vraagt dat we doorheen intense emoties kunnen blijven bewegen en niet verkrampen.
In dit traject van 5 maanden staat jou persoonlijke ontwikkeling centraal. Je bent zelf het belangrijkste instrument om bedding te
bieden aan intense processen.

Inhoud

 • Heb je al een aantal dingen gedaan, zaken vastgepakt, en wil je nog een laagje dieper gaan?
 • Heb je als leidinggevende of coach al ervaren dat een project mede staat of valt door de mate waarin jij moeilijke processen kan containen en daarin kan blijven bewegen? 
 • Streef je ernaar je werk met clienten, coachees, teams te verdiepen?
 • Maak je graag voldoende tijd voor je lichaam om het te laten spreken, om het te laten herstellen van de intense job die we hebben?

Maak dan kennis met ons programma “De kracht van jouw energie en adem”!

We stelden dit programma samen omdat te midden van een overvloed aan tools en kennis, de belangrijkste kracht in ons werk vaak over het hoofd wordt gezien: jouw eigen lichaam en energie. Want wat heb je met al die tools en waardevolle technieken die je ondertussen geleerd hebt, als de spannende situaties waarin we vaak belanden alleen maar je beschermingsmechanismen triggeren?

Dit programma biedt gedurende 5 maanden een diepgaande verkenning van de kracht van energie en adem in persoonlijke ontwikkeling en professionele begeleiding. 

Als leider of coach en hulpverlener, vervul je een cruciale rol bij het leiden en begeleiden van mensen en teams, maar de effectiviteit van je inspanning is nauw verbonden met je eigen bewustzijn. Het ontwikkelingsproces dat mogelijk is, weerspiegelt vaak de diepte van je eigen bewustzijn. 

Net zoals een boom niet hoger kan groeien dan zijn wortels reiken, kan een team niet verder gaan dan het bewustzijnsniveau van zijn leiders.

Om een dieper proces van groei en ontwikkeling bij je teams, cliënten of coachees te initiëren, dien je je bewust te worden van je eigen patronen en overtuigingen. Dit betekent zelfreflectie en het aanpakken van persoonlijke belemmeringen die ook je eigen groei kunnen beperken. Als je vastzit in oude patronen (zoals we allemaal kennen), zullen deze zich weerspiegelen in je team en de processen die je aangaat met mensen, waardoor het moeilijker wordt om een proces dat leidt tot duurzame verandering te blijven gaan.

Het doorbreken van deze patronen vereist moed en toewijding. Het betekent het aangaan van uitdagingen, het loslaten van beperkende overtuigingen en het omarmen van een groter bewustzijn. 

Ben je bereid om je eigen groeiproces verder aan te gaan?

Wil je onderzoeken wat er nodig is om je op een diepere laag te kunnen verbinden?

“Knowing your own darkness is the best method for dealing with the darkness of other people.” 

Carl Jung

Doelgroep

Het programma richt zich op leiders, begeleiders, coaches, teamcoaches, organisatiecoaches, psychologen, psychotherapeuten, psychiaters,… die zich engageren om uitdagingen aan te gaan, beperkende overtuigingen los te laten en een groter bewustzijn van zichzelf te omarmen door adem-, lichaams- en opstellingswerk.

Indeling van het programma

BLOK I: Veiligheid en zichtbaarheid

In het eerste blok van het programma onderzoeken en vergroten we je bewustzijn rond de mate waarin je veiligheid kan ervaren in je lichaam en hoe je dit op een authentieke manier uitstraalt. 

We gaan aan de slag met de mate waarin je verbale en non-verbale expressie overeenkomt met de energie die je in je lichaam voelt. Wat voelt voor jou veilig genoeg om uit te drukken en wat niet?

Deze thema’s zijn niet alleen van groot belang voor de connectie met jezelf, ze zijn ook de basis voor het werk dat je doet met anderen.  Je authenticiteit als (bege)leider hangt hiermee samen. Hiervoor laten we je je relatie ervaren tot veilig- en onveiligheid, zichtbaar- en onzichtbaarheid,  expressie, authenticiteit

BLOK II: Kwetsbaarheid en daadkracht

In het tweede blok van het programma onderzoeken en vergroten we je bewustzijn rond je relatie met kwetsbaarheid en daadkracht. Deze thema’s beïnvloeden de manier waarop samenwerking vorm kan krijgen onder moeilijke omstandigheden.

Hiervoor laten we je verschillende thema’s ervaren zoals leiden en volgen, weerstand, manipulatie, uitreiken en kwetsbaarheid, afhankelijkheid en onafhankelijkheid en macht.

BLOK III: Kracht en intuïtie

In het derde blok van het programma onderzoeken en vergroten we je bewustzijn rond je vermogen om mee te bewegen tussen verschillende situaties en emoties en hoe lichaamsgewaarzijn hierin cruciaal is. 

Hoe meer je als leider, hulpverlener, coach je plek kan innemen vanuit contact met je intuïtie en kracht, hoe meer impact je creëert bij je teamleden, cliënten, klanten.

Je zal ervaren hoe je lichaam reageert als het uitgenodigd wordt in emotionele vloeiendheid, veerkracht, genieten, passie, stabiliteit, gronding, grenzen en kracht.

 

Praktisch

3 x een meerdaagse in Land aan Zee

 1. BLOK 1: woensdag 11/09/24 (start om 17u) tot vrijdag 13/09/24 (einde om 16u)
 2. BLOK 2: woensdag 20/11/24 (start om 17u) tot vrijdag 22/11/24 (einde om 16u)
 3. BLOK 3: woensdag 29/01/25 (start om 17u) – vrijdag 31/01/25 (einde om 16u)


Tussentijdse Zoom-momenten
Tussen elk blok voorzien we een Zoom moment waarin we samenkomen en reflecteren op de integratie van jouw proces. De 3 zoom-momenten worden samen met de groep vastgelegd, we richten ons op momenten in oktober, december en februari 2025.

Online programma
Je krijgt toegang tot een online programma met oefeningen, reflectievragen en meer informatie waarmee je tussen de sessies door zelf aan de slag kan.

Investering
Early bird tarief voor 31 april 2024:

 • Overnachting in een eenpersoonskamer: 2.990 euro* excl. btw
 • Overnachting in een tweepersoonskamer: 2.750 euro* excl. btw

Normaal tarief na 31 april 2024:

 • Overnachting in een eenpersoonskamer:  3.170 euro* excl. btw
 • Overnachting in een tweepersoonskamer:  2.975 euro* excl. btw

*inclusief: overnachtingen, maaltijden, begeleiding, zoom momenten, onlineprogramma

Begeleiders

Tijdens dit traject word je begeleid voor Hans Hoegaerts en Astrid Alders, beiden gecertificeerde BBTRS™ practitioners.

Hans (www.hanshoegaerts.be) is leiderschapscoach & teamcoach, bodyworker
Astrid (www.astridalders.be) is psychologe, organisatiecoach en systemisch opsteller

Gegevens

Begin:
11 september
Einde:
13 september
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://www.padma.be/event-details/traject-de-kracht-van-jouw-energie-en-adem

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Padma
nl_NLDutch