Laden evenementen

« Alle evenementen

Gastprogramma: 3-daagse retraite “wijsheid van het hart”

18 september21 september

3-dgse retraite ‘wijsheid van het hart’

In deze retraite zal het ontwikkelen van kwaliteiten en de wijsheid van het hart centraal staan: vriendelijkheid, vreugde, compassie en innerlijke balans. Vanuit de boeddhistische beoefening worden deze kwaliteiten ook wel de ‘brahma vihara’s’ genoemd, wat zoiets betekent als ‘bron van waaruit je kunt leven’ of ‘woonplaats’. Als we veerkrachtig en gelukkig willen leven is het zinvol deze kwaliteiten bewust te (blijven) ontwikkelen.

Met zorgvuldige en eeuwenoude meditatieve en contemplatieve instructies word je begeleid in het proces om meer inzicht te krijgen in jezelf. Milde yoga zal onderdeel zijn van de beoefening en je wordt uitgenodigd stiltewandelingen in de natuur te maken. Door de kracht van bewustzijn, helderheid van geest en vriendelijkheid te cultiveren, bewandel je het pad naar bevrijding van het hart.

Sinds de oudheid kennen alle wijze culturen de waarde van retraite. Een retraite biedt jou de gelegenheid je voor een periode terug te trekken uit de complexiteit van het dagelijks leven, te vertragen en te verstillen. Een retraite nodigt je uit om in contact te komen met het diepere bewustzijn, van waaruit je beter kunt luisteren naar het lichaam, de geest en het hart.

Wil jij met meer innerlijke balans leven? Vind jij het belangrijk om jouw levenskompas af te stemmen op wat er écht toe doet in het leven? Dan is het goed om af en toe stil te staan en te reflecteren. Een retraite geeft ruimte om letterlijk en figuurlijk op adem te komen en te luisteren naar de wijsheid van het Hart.

Het grootste deel van de retraite wordt in stilte gehouden en wordt er niet met elkaar gesproken. De retraitebegeleiders spreken wel om jou te kunnen begeleiden en te inspireren. Schrijven en lezen worden ook ontmoedigd, zodat je dichter bij je innerlijke ervaringen kan blijven terwijl deze zich van moment tot moment ontvouwen. In deze stille en opmerkzame omgeving verscherpt het bewustzijn, komt het lichaam tot rust en ontstaat er ruimte voor wijsheid van het hart en inzichten.

De prachtige en serene omgeving  alsook de intentie en sfeer in de groep zullen jouw proces om meer inzicht in jezelf te krijgen ondersteunen en verdiepen. Land aan Zee is een groot landgoed en biedt alle ruimte om je even terug te kunnen trekken uit de groep. De omgeving van duinen en strand nodigt uit tot meditatieve natuurwandelingen.

VOOR WIE?

Deze retraite is zowel voor mensen met veel als voor mensen met weinig meditatie-ervaring geschikt. Heb je vragen of aarzel je of deze retraite geschikt is voor jou? Mail Eveline via office@ccmm.care of bel haar op 06-12424542

Deze retraite zal in verstilling zijn die op de laatste dag verbroken wordt. Gedurende de retraite krijg je ongeveer 9 uur per dag les van twee zeer ervaren en geschoolde leraren.

Na inschrijving vragen we je een vragenlijst in te vullen om in te kunnen schatten of de retraite voor jou geschikt is en of wij jou en de andere deelnemers de juiste veiligheid en begeleiding kunnen bieden.

DUS, WIL JIJ ….

  • je compassievolle hart (verder) ontwikkelen
  • je voor even terugtrekken uit de dagelijkse hectiek voor verstilling, reflectie en herstel?
  • stil staan bij jouw levenskompas; wat is voor jou écht belangrijk in het leven?
  • leren hoe je innerlijke kalmte kunt ontwikkelen voor meer veerkracht in lichaam en geest?

MELD JE NU AAN EN LAAT JE MEE OP REIS NEMEN DOOR 2 ZEER ERVAREN LERAREN!

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Deze retraite wordt begeleid door Barbara Doeleman-van Veldhoven. Vanaf haar 18e jaar verdiept zij zich in boeddhistische filosofie en psychologie en werd meditatie wezenlijk onderdeel van haar leven. Zij volgde lessen, opleidingen en retraites in verschillende landen en naast dat zij de postdoctoraal mindfulness volgde aan de Radboud Universiteit en opgeleid werd tot compassietrainer, werd zij in de non-dualiteit, boeddhistische filosofie en praktijk onderwezen door onder andere de leraren van Bodhi College (Christina Feldman, John Peacock, Jaya Rudgard, Acincano Weber, Chris Cullen, Stephen Batchelor, Martine Batchelor), Martin Aylward, Tara Brach, Jack Kornfield, Ajahn Succito, Thea Kuin en Pema Chödron.

Astrid van Wesenbeeck (1974) is opgeleid tot yogadocente, iRest yoga nidra trainer & supervisor en lichaamsgericht coach opgeleid door het ATMA Instituut. Zij ontwikkelt zich vanuit een diepe interesse in psychosociaal trauma en in de wijsheid en intelligentie van de body-mind als het gaat om het terugvinden van verbinding, agency en levensvreugde. Astrid is coach en yoga- en meditatiedocente naast haar werkzaamheden als adviseur open wetenschap & intervisiebegeleider bij de KB, de nationale bibliotheek. Zij merkt dat haar persoonlijke beoefening van compassievol aanwezig zijn bij wat zich aandient zich steeds meer integreert in haar manier van werken en leven.

Gegevens

Begin:
18 september
Einde:
21 september
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://ccmm.care/training/wijsheid-van-het-hart-2/

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland
nl_NLDutch