Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gastprogramma: Stilte-weekend retraite

31 mei2 juni

Geniet van een heerlijk yoga en meditatie weekend in stilte, rust en ruimte in het prachtige wijdse Zeeland. De lente is een mooi moment in het jaar om je te ontgiften van in de winter opgebouwde afvalstoffen, zowel fysiek als mentaal. We verblijven in het mooie Land aan Zee, vlakbij de uitgestrekte stranden van Zeeland, midden in de mooie natuur van Burgh Haamstede. Tijdens dit weekeinde wordt stilte beoefent. Ook als je dat nog nooit gedaan hebt, ben je welkom. Verdiep je yoga & meditatie, versterk je mindfulness en kom weer in contact met de natuur en jezelf.

Al eeuwenlang hebben de verschillende wijsheid tradities de waarde van retraite erkend. Tijd in retraite doorbrengen geeft ons de mogelijkheid om even uit de complexiteit van het leven van alledag te stappen en diep te kunnen luisteren naar lichaam, hart en geest. Dit weekend biedt je de ruimte en praktische begeleiding om dat te kunnen doen. Door yoga en mindfulness meditatie te beoefenen, te wandelen in de natuur en ook te rusten, in de vruchtbare atmosfeer van stilte.

De beoefening van yoga en mindfulness is reinigend voor lichaam en geest. Stilte beoefenen ondersteunt de zuivering van de geest en wordt, om die reden, al duizenden jaren gedaan. Tijdens dit weekend kun je meerdere yoga- en meditatie sessies per dag verwachten. Tussendoor kun je wandelingen maken in de directe omgeving van Land aan Zee, maar je kunt ook lekker rusten in de tuin.

Bereid je voor op een mooi weekend in stilte waarin je tijd neemt voor jezelf, en tot rust kunt komen. Je ontwikkelt weer nieuwe inzichten en gaat een beetje als een ander mens weer terug naar huis.

Er is zorgvuldige begeleiding in de meditatie- en yogabeoefening en daarom is dit weekend geschikt voor zowel nieuwe als meer ervaren beoefenaars.

Stilteplek

Je vindt Land aan Zee in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede (NL), vlakbij de Oosterschelde en op korte afstand van de eindeloze stranden van Schouwen Duiveland.

De hele omgeving bruist van het leven: je hoort de uilen roepen, ziet de ganzen in grote groepen overtrekken, de wind door het duingras spelen en de zwaluwen kwetterend langs het huis scheren. De eindeloze vergezichten doen je dromen. En verder is het hier stil… ’s Nachts zul je versteld staan van de sterrenhemel en de goed bewaarde duisternis op eiland.

Er zijn in de buurt ook gezellige badplaatsjes, eindeloze stranden, kleine dorpjes met winkeltjes, marktjes, restaurants en andere voorzieningen.

Op loopafstand ligt het haventje van Burghsluis. Je kunt hier een frisse duik nemen in de Oosterschelde of uren staren naar het spel van vogels, wind, wolken, golven en opwaaiend zand. Voor je het weet komt er een rust over je, voel je je aarden en naar binnen keren.

Kamers

Er zijn zowel éénpersoons- als tweepersoonskamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer (douche, wastafel en toilet) en airconditioning.

Praktische info

Wanneer:           Vrijdag 31 mei (vanaf 16.00 uur)  t/m zondag 3 juni 2024 (afsluiting na de lunch)

Waar:                  Land aan Zee, www.landaanzee.org

Kosten:               € 585 voor een 1-pers. kamer
                            € 485 voor een 2-pers kamer

Inclusief 2 overnachtingen, 6 vegetarische maaltijden, koffie/thee, en alle yoga- en meditatie sessies (inclusief gebruik van materialen).

Belangstelling?
Neem contact op met Annemieke via info@sahayoga.nl. Je bent van harte welkom!

Annemieke van Noort, docente, mentor/coach en IFS-practitioner

Annemieke is een E-RYT 500 (Experienced yogateacher, International Yoga Alliance) gecertificeerde yoga- en mindfulness trainer en geeft sinds 2009 les in yoga en mindfulness. In 2019 werd zij door Sarah Powers benoemd tot Endorsed Teacher van haar Insight Yoga Institute (IYI) in Amerika.  Insight Yoga Institute, integreert Yoga, Boeddhisme/Taoïsme en Psychologie.  Annemieke is vanuit IYI mentor voor andere (aspirant) teachers wereldwijd, die deelnemen aan het 500 uurs IYI-trainings programma.

Onderdeel van haar eigen jarenlange intensieve training, is naast Boeddhistisch onderricht, Yoga en Meditatie-training, ook het deelnemen aan psycho-spirituele trainingen zoals the Hoffman Process en Internal Family Systems (IFS). Haar belangstelling en betrokkenheid gaat uit naar de menselijke ontwikkeling in al haar dimensies: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Yoga, (mindfulness) meditatie en innerlijk werk (IFS) komen samen in een holistische benadering van persoonlijke groei en transformatie.

Naast yoga- en mindfulness lessen, geeft Annemieke trainingen, workshops, cursussen, individuele therapie/coaching sessies en leidt zij (stilte-) retraites.

 

 

Annemieke is gecertificeerd Internal Family Systems (IFS) practitioner (Level 1,2 en 3). IFS is een model van psychotherapie gebaseerd op compassie. Lees hier meer over op deze pagina: www.sahayoga.nl/online-ifs-sessies/

Gegevens

Begin:
31 mei
Einde:
2 juni
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://sahayoga.nl/stilte-weekend-mei-juni-2024/

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Sahayoga
nl_NLDutch