Laden evenementen

« Alle evenementen

Gastenprogramma: Nieuw land, een exploratie in rouw

7 september9 september

Een 3-daagse verkennende en intensieve reis voor mensen die Nieuw Land willen ontdekken in hun rouwervaring.

Een Nieuw Land ontdekken, betekent het onbekende aangaan, het is avontuur. Je beweegt uit je comfortzone, het bekende. Je gaat nieuwe bronnen aanboren in jezelf en verkennen op dit onbekende terrein. Dit is een reis in je lagen van rouw. Wat jij inbrengt, is de moed en bereidheid, hierin te stappen. Deze retreat is voor iedereen die voelt dat deze beweging nu nodig is. Alle vormen en soorten rouw zijn welkom, er is geen onderscheid, de rouw, jouw rouw, staat centraal.

In de Westerse maatschappij wordt veelal weggekeken van rouw. Daarbij krijg je te maken met het discomfort en ongemak van anderen. Dit maakt dat voor velen het gevoel van eenzaamheid, een rode draad is in dit proces.De rouw is een kluwen aan emoties en verdriet, wat ingewikkeld is om bij te zijn, koppel dat aan verwachtingen van je omgeving en van jezelf en je staat in overlevingsmodus. Er is gewoonweg te weinig ruimte om te helen. Waar te beginnen, als er zoveel ligt om aangekeken te worden.

De overwhelm maakt dat je het onderdrukt. Dit kan spanningen geven, of een ontevredenheid, afvlakking en gelatenheid, depressiviteit en/of verbittering. Het leven voelt stroef aan. Je hebt weinig energie, je zit vast, terwijl je doorgaat. De rouw blijft je roepen.Je houdt vast aan het bekende, dat is namelijk veilig. Ook als dat niet goed voelt. De dagen tikken voort en je leven leef je, echter niet met de kracht in je, die je zou willen ervaren.

In deze retreat is er de ruimte om de diepte van rouw in te gaan. We verkennen op die plekken, waar je energie stagneert, waar je vastklampt en controle wilt houden. Daar gaan we doorheen bewegen. Zo kan de vastzittende energie loskomen en bewegen, dit geeft weer ruimte en vrijheid.

Voor nieuwe energie! Dit brengt levenskracht met zich mee. Vitaliteit.

De rouwlagen afleggen, is een heilig en pittig proces, jezelf aankijken, ruimte maken voor de pijn, die als te groot voelt om te kunnen dragen. Het oude land eren. Dit is een proces van zelfbekrachtiging en vraagt veel moed. In deze 3-daagse intensive ga je in proces, met jezelf, verkennen in de diepte. En ook als groep maken we een reis. We verbinden in onze rouw en worden gezien, in die donkere stukken. Dit werkt verbindend en helend.

Je gaat leren jezelf te dragen in je proces en te begrenzen. Met simpele skills en technieken leer je hoe je naar je rouw kan toe bewegen i.p.v. er vandaan.

Het programma zal bestaan uit transformatief werk, in de vorm van: ademwerk, somatisch werk (dit is lichaamsgericht), contemplatie (meditatie vorm: actiever), sharings, trancereizen, journalling en cacao.

Daarnaast is er ruimte voor creativiteit en natuur, is het programma ingericht op ontspanning en rust, zodat we dieper kunnen afdalen binnen onszelf.

Wat houdt de retreat in?

  • Yoga en/of geleide meditatie/contemplatie inclusief licht ademwerk en cacao (niet verplicht)
  • Ontbijt (rond 9:00uur)
  • Ochtenprogramma start rond 10:00uur:

Het zal gericht zijn op de innerlijke beweging, naar binnen toe, middels: ademwerk, lichaamswerk, contemplatiesessies, sharings, muziek/trancereis en journalling. Hierin ga je openen in je rouw, leunen in de groep en verkennen wat voor je in de diepte ligt. We eren hier je ‘oude’ land.

  • Lunch (rond 12:30uur)
  • Middagprogramma start rond 14:00uur: zal gericht zijn op creativiteit en de uitwaartse beweging, hoe geef je je rouw expressie? Wat gaat veranderen voor je? Nieuwe waarden, een nieuwe visie voor je leven? Wat mag gaan, wat mag blijven? Nieuwe verlangens ontdekken. Hierin exploreren we het ‘nieuwe’ Land.
  • Diner (rond 18:00uur)
  • Avondprogramma: is vrij: sauna, meditatie, lezen, wandelen, journallen. Of invulling vanuit de groep, waar de behoefte ligt.

De vraag is, ben jij klaar om Nieuw Land te ontginnen? Ben je bereid om deze beweging nu te maken? Nieuw land creëren op deze bijzondere plek bij Land aan Zee, waar je kan leunen in de mensen en deze bijzondere ruimte, waar je echt even weg bent van thuis en dit de ideale omstandigheden zijn om dieper te zakken. Ik zie je graag.

Susanne Dikken, Ceremonify

Start zaterdag 7 september:  9:15 uur ontvangst – programma start 10:00 uur

Maandag 9 september:          check-out om 10:00 uur en einde programma 16:00 uur.

Early Bird: € 600,-
Regulier:   € 720,-
Meerprijs single room: € 80,-

Voor inschrijvingen: klik hier

Susanne Dikken

Ik gun iedereen de kracht van een bewust rouwproces. Ik wil met Ceremonify een frisse wind laten waaien door de traditionele en stoffige wereld van de uitvaart en rouwtherapie.  Ik wil de dood tot leven laten komen in de mens. En vol in contact te zijn met persoonlijke levenskracht. Als een bloemknop die in bloei komt. Uit ervaring weet ik dat Ceremony de brug is tussen een leven in rouw en een leven in volle overgave.

Hetzelfde geldt voor de begeleiding in periode van transformatie, hierin is de dood echter symbolisch aanwezig. Ik begeleid je met Ceremony terug naar je kern, van waaruit je kiest voor jezelf en jouw eigen pad.

Gegevens

Begin:
7 september
Einde:
9 september
Evenement Categorie:
Site:
https://ceremonify.nl/retraites-voor-de-ziel/grief-retreat/

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland
+ Google Maps
nl_NLDutch