Yvonne Van Iersel: “Ik wil bij Land aan Zee horen”

Maak kennis met Yvonne. Als vriend van Land aan Zee van het eerste uur zal zij meerdere retreats organiseren. We hadden 3 vragen voor Yvonne en haar antwoorden zijn zo mooi dat we ze graag willen delen. Je bent gewaarschuwd: haar enthousiasme is aanstekelijk!  

Wat was je eerste gedacht over Land aan Zee?

Ik weet nog hoe mijn hersenen kraakten toen Liselotte de eerste keer over haar droom vertelde. Wat een groot geschenk aan de maatschappij zijn jullie hier in Zeeland aan het bouwen! Land aan Zee wordt een plek waarin persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling elkaar vinden. Hier wordt het mogelijk  gemaakt dat ook mensen die zich dat niet snel kunnen veroorloven, kunnen opladen en resetten. Waarin hart is voor sociale gelijkheid, duurzaamheid en andere idealen – en waarin waardevolle initiatieven ruimte krijgen om te groeien en bloeien. Ik stel me voor dat het een plek wordt voor een opfrissing van het hart, ziel, van lichaam, van dromen, van idealen.

Waarom ben je een vriend geworden van Land aan Zee?

Mag ik de vraag omkeren? Hoe kun je het niet zijn? Op mijn 63 wil ook ik iets teruggeven aan de maatschappij. In Land aan Zee vind ik de plek om een klein steentje bij te dragen. En het is gewoon onmogelijk om niet warm te lopen voor de visie en droom van Liselotte. Het is – understatement – best aanstekelijk en besmettelijk!  En niet enkel zo voor mij; er is al een groep van 60 trainers, coaches, therapeuten en andere begeleiders  die op vrijwillige basis willen bijdragen aan het project!

Wat ben je van plan?

Zelf ga ik in het najaar oplaad- en veerkracht retreats geven aan jongeren, en aan vrijwilligers die werken met groepen aan de rand van de samenleving.  En er sluimeren meer wensen: zouden we misschien op praktische wijze vredesinitiatieven kunnen ondersteunen? Hoe kunnen we duurzaamheid gaan ondersteunen? We gaan het zien, het wordt een avontuur! Ik heb nu al blije hupskes van binnen bij het vormgeven van ideeën en tijdens het bewonderen van de bouw, het wordt keimooi. En ik kijk uit naar de retreats. Samen met de groepen die we gaan uitnodigen gaan we kijken wat er werkt, wat een echte hulp is. Ik kijk uit naar van alles: een dansje met elkaar doen als afsluiting van de dag als we zin hebben. Een duik nemen in de zwemvijver. Wandelen op het strand en een goed gesprek. Samen lachen en leren. Laat maar komen! 

Wil je meer weten over Yvonne? https://stresslooswerken.nl/

En voel je de behoefte om te reageren op dit interview naar Yvonne? Dat kan via email.

nl_NLDutch