Waarom ik thuis kom op Land aan Zee

Barbara Doeleman-van Veldhoven, Oprichter en directeur BFC Compassionate Care & Mindful Medicine,  Partner/vriend Land aan Zee.

Leven …  wat is er mooier, pijnlijker, sprankelender en verrassender dan dat? Enerzijds een groot geschenk in al haar schoonheid en ontvankelijkheid en anderzijds soms zo enorm ontluisterend, onthutsend en wankel.

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door het wonder dat wij leven noemen en geboeid door hoe wij mensen meer en meer vanuit liefde, vrijheid en verbondenheid kunnen leven. Opgegroeid in een doktersgezin werd ik al jong van nabij geraakt door mensenlevens in al zijn kleuren en zag ik de veerkracht van mensen om in de donkerste tijden toch licht te kunnen blijven leven. Als danseres leerde ik dat mind en body met elkaar dansen en in de goede balans elkaars mogelijkheden enorm kunnen verstevigen. Vanaf mijn 18e begon ik met meditatie en had ik het grote geluk van vele inspirerende leraren van over de hele wereld les te mogen krijgen in mindfulness, compassie, boeddhistische filosofie en psychologie en non-dualisme. Samen met mijn achtergrond als zorgprofessional en mijn ervaring als bestuurder in de zorg besloot ik in 2012 om mijn werkzame leven te wijden aan één van de belangrijke pijlers van een ontwikkelde samenleving: compassievolle en hoogwaardige toegankelijke zorg voor iedereen.

BFC Compassionate Care & Mindful Medicine (BFC) werd door mij opgericht en al snel haakten beleidsbepalende partijen uit de zorg aan en ontwikkelde BFC zich tot een gerenommeerde organisatie die scholing en training aanbiedt in kwaliteiten die aan de basis liggen van goede zorg, effectief leiderschap en optimaal teamwerk. Wij zijn dankbaar dat we deze visie en missie in de wereld mogen brengen in samenwerking met prachtige en krachtige nationale en internationale partners. Ons aanbod is evidence based.

Bij Land aan Zee komen we heel graag voor de eerste keer in september 2024 voor een 3-daagse retraite ‘Wijsheid van het hart’. Voor deze en ook onze andere retraites kun je je aanmelden op open inschrijving. Uiteindelijke start alles met bewustzijn; jezelf kennen, sensitiviteit ontwikkelen, je angsten aankijken, je aannames durven bevragen, patronen loslaten, wat anders loopt dan gewenst aanvaarden en nieuwsgierigheid en open interesse opbrengen; steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw.  Dit is niet alleen de basis voor bewust en gelukkig en tevreden leven, maar ook voor gezonde relaties, leiderschap en samenwerken.

Met uiterste zorgvuldigheid zoeken wij plekken waar mensen kunnen landen om deze processen die om moed en zachtheid vragen aan te kunnen gaan en toen ontmoette ik de bijzondere en lieve Liselotte en nodigde zij mij uit te Landen aan Zee. En de eerste keer dat ik voet aan wal zette op dit bijzondere landgoed wist ik …. Dit is de plek waar ik al zo lang van droomde. Dit is het paradijs waar ik mensen mee naar op reis wil nemen. Al zoveel reraitecentra bezocht en hier kwam ik thuis.

Alles van Land aan Zee ademt de visie en de missie waar zij voor staan en die zo aansluit bij de missie van BFC Compassionate Care en Mindful Medicine: een respectvolle, inspirerende en warme samenleving te creëren voor een ieder die leeft en zorgt.

nl_NLDutch