Schouwen-Duiveland, de ultieme plaats voor je welzijn

Nood aan rust, vrije ruimte, zuivere lucht en de verbinding met de grootsheid en de kracht van natuurelementen? Of een diep verlangen naar thuiskomen en landen?  Hier op Schouwen-Duiveland voel je je onvoorwaardelijk welkom in het grotere geheel.

 

Welkom in Schouwen-Duiveland

Pure plekken zijn schaars geworden. Overal word je afgeleid door lawaai, drukte, winkels en  menselijke activiteiten. Niet zo op het unieke en ongerepte Schouwen-Duiveland!

De meeste mensen komen hier voor het strand, de zee en de duinen. Langs de ongerepte kilometerslange kustlijn zie je nergens woningen of gebouwen of sporen van menselijke activiteit. Alleen maar vergezichten en bossen. Dit is zo uniek dat elk seizoen bekoort!

 

Het grootste nationaal park van Nederland

Het Nationaal Park Oosterschelde is het grootste van Nederland: een dynamische wereld van wind, water, slikken, schorren en binnendijkse moerasgebieden. Je kunt er bruinvissen en zelfs zeehonden spotten in de Oosterschelde. Duikers worden verrast door een kleurrijk weelderig rif. Er leven dan ook honderden soorten planten en dieren in het water en in de brakwater natuurgebieden eromheen.

De meeuwenduinen  ten noorden van de domaniale bossen nodigen uit tot een pittige wandeling! Alleen kun je er niet in tussen 15 maart en 15 juli want dan is het broedtijd en zijn deze duinen niet toegankelijk. Vanop een hoge duintop word je beloond met een majestueus overzicht over de streek. De natuur is er wijds en ongerept.

 

Landen in een andere wereld

Schouwen-Duiveland is meer dan een goed bewaard stukje natuur, het eiland heeft een heilzame kracht die moeilijk te verklaren is, maar die je instant ervaart als je voet aan land zet. Meteen neemt de magie over: een gevoel van rust, sereniteit, vrede, blijheid en vitaliteit!

Je voelt de uitnodiging om te aarden, te kijken, te ademen, te spelen, te wandelen en in beweging te komen.  Je ruikt de zilte zeelucht en neemt misschien een frisse duik in het water. Je voelt je letterlijk ontladen en terug opladen. De prachtige luchten zie je niet alleen als je omhoog kijkt, maar later nog steeds als je je ogen sluit… Velen  die hier komen, willen dan ook snel terugkeren.

Gun jezelf de pauze die je nodig hebt

Een verblijf op het eiland helpt je om afstand te nemen van je dagelijkse beslommeringen en zorgen, je rollen en gewoontes. Je ziet je eigen leven van op een afstand in het grotere geheel. Je kunt ervaren hoe je maar een nietig deeltje bent in de grootse, machtige natuur.

Even kun je ontsnappen aan de waan van de dag, tijd maken voor jezelf, ruimte geven aan wat er in je hoofd en lijf omgaat. Je voelt je uitgenodigd om jezelf te vernieuwen, je gedachten te ordenen, nieuwe perspectieven te zien. Dat is wat deze unieke plek met je kan doen.

Gun jezelf daarom die pauze en geef je over aan de kracht en schoonheid van de natuur. Een bezoek aan dit eiland heeft een langdurend effect op je fysieke energie en je binnenwereld. Ontspannen en opgeladen keer je weer naar huis, vol nieuwe inzichten en energie. En — oh ja — wedden dat je terugkomt?

nl_NLDutch