De Land aan Zee community krijgt vorm

 

Onze gebouwen mogen dan nog maar net winddicht zijn, Land aan Zee kwam deze zomer al volop tot leven in de hoofden en harten van onze snel groeiende community. Terugblikkend op deze bijzondere zomer, geeft de warme gloed vanop de kering bij Neeltje Jans ons een warm gevoel van dankbaarheid. Dankbaarheid voor alle contacten en bezoeken die er nu al geweest zijn op de Meeldijk. We geven jullie graag een update!

62 mensen aan onze zijde

Maar liefst 62 mensen hebben zich nu al opgegeven om een stukje mee te schrijven aan het verhaal van Land aan Zee. Het zijn allemaal pioniers, ondernemende spirits, mensen die willen bijdragen aan een warme wereld van wederkerigheid, liefde en zorg. Het zijn therapeuten, coaches, meditatieleiders, experts uit de zorg, yoga teachers en sympathisanten. Dankzij het grote aantal interessante gesprekken wordt het meer en meer duidelijk hoe we willen opstarten met Stichting Land aan Zee. En dat willen we graag met jullie delen!

Iedereen draagt zijn steentje bij

  • Er zal een kernteam zijn voor de opstart. Mensen die zich voor enkele maanden engageren om het centrum te leren kennen en ‘up and running’ te krijgen. We gaan samenleven zoals we ook willen gaan samenleven met onze gasten. Met aandacht voor onszelf, elkaar en de plek. Ook de beheerders zullen deel uitmaken van het kernteam. Zij zullen hier voor minstens één, en hopelijk verschillende, jaren wonen en werken. Voor hen wordt Land aan Zee letterlijk (t)huis.
  • De beheerders staan er niet alleen voor maar zullen ondersteund worden door tijdelijke gasten die minstens 1 maand, maar bij voorkeur 3 à 4 maanden, een handje komen toesteken. Dit zijn mensen die graag deel uitmaken van onze community, op deze mooie plek zullen verblijven, met ons samenwerken en plezier beleven, en ons een aantal uren per dag ondersteunen tegen een kleine bijdrage voor kost en inwoon. We bouwen voor hen gezellige studio’s om zich echt thuis te kunnen voelen.
  • Tijdens de Land aan Zee-weken zullen we telkens een tweetal experts of special guests uitnodigen die enkele momenten per dag de groep meenemen in een verdiepend gesprek, coachingsessie of een oefening die past bij het thema. Voor de rest zijn ze evengoed deel van de groep en kunnen ze meegenieten van de retreat tegen een kleine bijdrage voor kost en inwoon. Het is hartverwarmend te zien dat onze lijst van special guests blijft groeien! We krijgen dagelijks telefoontjes uit onverwachte hoeken en leren prachtige mensen kennen. 
  • En dan zijn er nog de vele contacten met de mensen uit de buurt die het project nu al genegen zijn, ons aanmoedigen en ons regelmatig vragen om te komen helpen waar nodig. 

 

Ook jij bent welkom

Voel jij je ook geroepen om op jouw manier deel uit te maken van onze Land aan Zee community? Dan willen we je warm uitnodigen om contact op te nemen!

Volgende zomer organiseren we een aantal momenten voor iedereen die zich heeft opgegeven en zich écht willen engageren om hun tijd en talent met ons te delen. We zullen dan samen een dagritme zoeken dat de leidraad zal worden voor de toekomstige weken. Een dagritme waar iedereen op zijn manier zichzelf kan terugvinden en op adem kan komen.

We gaan elkaar ook versterken, inspireren en de plek eren. Ongetwijfeld worden dat bijeenkomsten vol nieuwe ideeën, nieuwe ontmoetingen en een veelbelovende start voor de vele retreats die nog zullen volgen. We kijken ernaar uit jullie te ontmoeten en samen te landen… aan ze

nl_NLDutch