Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema Retreat — Het wijze lichaam

15 november18 november

Tijdens deze drie dagen leren we je te vertragen door aan de slag te gaan met zelfcompassie en aandacht meditatie. We leren je te focussen op het lichaam vanuit beweging en zachte aandacht, fysiek en mentaal. We gaan zacht bewegen binnen je grenzen, doen yoga en loopmeditaties, partneroefeningen, gaan in op bewustzijn en gaan naar jouw kern. We verwelkomen jou heel graag, want jij zit vol bloeikracht, dat is jouw innerlijke schatkist. Hoeveel tegenslag je in het leven hebt ervaren, en hoeveel pijn je ook hebt of hebt gehad, tijdens deze retreat planten we het zaadje om weer innerlijke ruimte te ervaren.

Rode draad van deze retreat:

1. Fysieke gezondheid: Dit verwijst naar fysieke gezondheidsproblemen of beperkingen. Het lichaam werkt niet mee in de zin dat het beperkt is door ziekte, blessures, pijn of andere medische aandoeningen.

2. Vermoeidheid of weinig energie: Soms werkt het lichaam niet mee omdat je extreem moe of uitgeput bent. Dit kan het gevolg zijn van te weinig slaap, overbelasting of stress.

3. Psychologische factoren: Het gevoel dat het lichaam niet meewerkt, kan ook te maken hebben met psychologische factoren, zoals neerslachtigheid, angst, weerstand of andere mentale gezondheidsproblemen. Deze kunnen fysieke symptomen veroorzaken.

4. Leefkracht: Leefkracht verwijst naar de innerlijke energie, vitaliteit en veerkracht die iemand in staat stelt om actief te zijn, te gedijen en te groeien in het leven. Het is een positieve en dynamische kracht die mensen motiveert om hun doelen na te streven, uitdagingen aan te gaan en zichzelf te ontwikkelen, zowel fysiek als mentaal.

Hoe gaat de retreat eruit zien?

We starten als groep gezamenlijk de dag en sluiten de dag af met een korte activiteit.

We organiseren tussendoor workshops om jouw leefkracht te vergroten.

Daarnaast zijn er een aantal ‘open space’ sessies: dit zijn sessies waarin niks moet én er van alles kan ontstaan rondom het thema “Het wijze lichaam”.

Je kan Mariet en Virginie ontmoeten voor een 1 op 1 leefkracht-gesprek over iets wat jou ter harte gaat of je geeft in de groep je kennis door, stelt een vraag, volgt samen een yogales, meditaties of je fietst met een clubje over de dijk langs de Oosterschelde en neemt een verfrissende duik onder leiding van Mariet, wandelt door bos en duinen in aandacht naar de zee. Of je doet….helemaal niks, aan de rand van de zwemvijver. Want mogelijk is dat precies wat jij op dat moment nodig hebt.

Je kan landen, jezelf opladen, genieten.

Van 15/11/2023 (voor avondmaal) tot 18/11/2023 (na lunch)

489 euro (éénpersoonskamer) – 369 euro (bed op tweepersoonskamer)
Inclusief maaltijden, bed- en badlinnen, gebruik sauna (op vaste momenten), de vaste Land aan Zee activiteiten (yoga, natuur, sauna, bewegen, meditatie, community)  en de sessies van Mariet en Virginie die maximum 3u per dag duren.  

 

Mariet (Udumbara) Rutten

Ik ben een inspirator pur sang. Ik schrijf, ben trainer en therapeute en neem je graag mee op een meditatieve ontdekkingsreis door lichaam en geest. Ik leer je jezelf te observeren, als een vogel die het landschap observeert. De natuur, stilte, ruimte, zachte adembewegingen en aandacht voor jezelf zijn thema’s die steeds terugkeren in mijn programma’s. Ik leer je te herbronnen in stilte, gedreven door de kracht van natuur. Meer info op www.mindbody-retreat.nl.

 

Virginie Parent

Hey, ik ben Virginie !
In het kort: ♾️ glimlach, enthousiast en intuïtief, ‘mensen’mens, yogi en natuurliefhebber. Vanuit mijn passie voor verbondenheid, persoonlijke groei en veerkracht werk ik als gecertifieerd loopbaancoach, stress-burn-out coach, als yogadocent en als Mindful Run Walk Coach®️ (www.yugvie.be). Mijn missie bestaat er in jou fysiek & mentaal in beweging te brengen. Vanuit openheid, kwetsbaarheid en persoonlijke bewegingsvrijheid ben ik je gids richting meer rust, zelfkennis, zelfbewustzijn én zelfzorg. Als je dicht bij jezelf blijft, vind je jouw plek in het leven. Want jouw beweging draagt de verandering.
Namaste 🙏🏻

 

Gegevens

Begin:
15 november
Einde:
18 november
Evenement Categorie:

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Land aan Zee
Telefoon
+31 111852348
E-mail
admin@landaanzee.org
nl_NLDutch