Laden evenementen

« Alle evenementen

Gastprogramma: Leef! Na borstkanker

30 september5 oktober

Ontdek je unieke kracht na borstkanker. Een bijzondere retraite aan de Zeeuwse kust!

Deze retraite is georganiseerd om je te begeleiden naar blijvende vitaliteit en levenslust na een intensieve behandeling wegens borstkanker.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens deze unieke retraite, in een prachtige en gezonde omgeving, staat persoonlijke begeleiding centraal. Ervaringsdeskundige medische professionals, artsen en trainers staan voor je klaar met lezingen, workshops en inspiratie om je te ondersteunen bij het vinden van nieuwe kracht en een blik naar de toekomst.

Plan een 1-op-1 consult met experts zoals de oncoloog, leefstijlarts of seksuoloog. Stel al je vragen en krijg de antwoorden die je nodig hebt.

Ontspan aan zee en neem de tijd voor een rustgevende strandwandeling, een verkwikkende sauna, of welverdiende massage.

Programma

We hebben een prachtig programma samengesteld, specifiek voor vrouwen die een uitgebreide behandeling voor borstkanker achter de rug hebben. Zo leer je meer over omgaan met angst en stress en het optimaliseren van je leefstijl met informatie over voeding, samen koken, beweging, hormonale balans, koudetherapie en ademhaling. Daarnaast gaan we aan de slag met het opbouwen van je fysieke belastbaarheid en doorbreken we het taboe rond seksuologie en relaties na borstkanker. Alle informatie is vanzelfsprekend wetenschappelijk onderbouwd!

Informatie en workshops
Verdiep je in boeiende lezingen en actieve workshops, waarbij deskundige specialisten je informeren en begeleiden bij de verschillende uitdagingen die je tegenkomt na borstkanker.

Persoonlijke groei
Herontdek je eigen kracht en zelfvertrouwen terwijl je leert over het omgaan met angst en stress en het maken van persoonlijke keuzes voor jouw welzijn.

Ontspanning en verwennerij
Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor ontspanning. Fiets of wandel langs zee, ga zwemmen in de vijver of verwen jezelf met saunabezoek en een heerlijke massage (optioneel). Of doe gewoon even helemaal niks.

Voor wie?

Het programma van deze retraite is speciaal gericht op vrouwen van 35 tot 55 jaar die tussen de 6 maanden en 4 jaar geleden een uitgebreide behandeling wegens borstkanker hebben ondergaan met bijvoorbeeld een operatie, chemotherapie, hormoontherapie, immuuntherapie en/of bestralingen.

Praktisch

Data: 30 september, 16.00 u tot 5 oktober, 14.00 u (na de lunch)

Prijs: € 1.875 voor overnachting op een éénpersoonskamer
          € 1.445 voor overnachting op een tweepersoonskamer

Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet. De kosten zijn incl. 5 overnachtingen, bad- en bedlinnen, volpension, koffie/thee en vieruurtje,  gebruik van de sauna, alle lezingen, workshops, avondprogramma en een individueel consult met de arts. 

Meld je aan via deze link

Door wie?

Leef! Na borstkanker, is een initiatief van dr. Lieneke van Veelen, radiotherapeut-oncoloog en leefstijlarts in samenwerking met de Schaafsma Kliniek. Samen met ervaren artsen en therapeuten begeleiden wij jou tijdens deze week. Ons doel is dat je met nieuwe energie en motivatie weer vooruit durft te kijken na borstkanker.

Nathalie Schaafsma

“Bij de Schaafsma Kliniek vinden onze missie en visie hun oorsprong in mijn persoonlijke ervaringen. Mijn eigen visie op gezondheid, mijn idee over hoe gezondheidszorg zou moeten zijn en mijn diepe overtuiging dat dit voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn, voegen een unieke dimensie toe aan onze benadering van gezondheid. Dit beïnvloedt zowel curatieve als preventieve zorg op een bijzondere manier. 

Het is voor mij een waardevolle bevestiging van mijn visie en missie wanneer ik zie en hoor hoe onze cliënten hun volledige gezondheid herwinnen en volop van het leven genieten, terwijl ze hun gezondheid actief beheren en hun welzijn op waarde schatten.”

 


Lieneke van Veelen, radiotherapeut-oncoloog en leefstijlarts
“Als radiotherapeut-oncoloog behandel ik al tientallen jaren patienten met kanker, onder andere veel vrouwen met borstkanker. In de loop van de jaren heb ik vaak teruggehoord van mijn patienten dat ze zich gesteund voelen tijdens de radio- en chemotherapie, maar dat ze het moeilijk vinden om na de behandeling de draad weer op te pakken. Er is veel bij hen veranderd: zowel mentaal als lichamelijk. Veel mensen na kanker worden geconfronteerd met het feit dat ze afscheid moeten nemen van hun ‘oude leven”, maar tegelijk niet goed weten hoe ze hun levenslust, veerkracht en vitaliteit weer terug moeten vinden. Om die reden heb ik mij aanvullend gespecialiseerd in leefstijlgeneeskunde en in het bijzonder leefstijl tijdens en na kanker. Ik probeer met behulp van deze kennis en mijn uitgebreide ervaring in de oncologie mensen tijdens en na kanker te begeleiden om zo fit mogelijk de behandelingen te doorstaan en na de therapie de vitaliteit en het welzijn te herstellen.”  

Gegevens

Begin:
30 september
Einde:
5 oktober
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
https://schaafsmakliniek.nl/leef-na-borstkanker/

Locatie

Land aan Zee
Meeldijk 11a
Burgh-Haamstede, Nederland

Organisator

Schaafsma Kliniek
nl_NLDutch