Laden evenementen

De kracht van adem

‘Hoe zorg je goed voor een ander, als je jezelf vergeet of jezelf de tijd niet gunt?’

Aandacht en adem zijn krachtige instrumenten om een brug te leggen tussen lichaam en geest. Veerkracht is de optelsom van: leven in aandacht én de kracht van verbindende adem, vanuit geestkracht, jouw behoeften, valkuilen en mogelijkheden.

Tijdens dit retreat leggen we, vanuit het mindfulness gedachtegoed en de positieve psychologie de focus op zelfzorg als zuurstof voor jouw persoonlijke ontwikkeling. We onderzoeken onbewuste en automatische processen met extra aandacht voor lichaamsbewustzijn en de kracht van je adem.

Zo onderzoeken we het thema: ‘innerlijke ruimte’: een gevoel dat je misschien bent verloren door stress in de zorg voor anderen, je werk, tijdens ziek-zijn, een verlies of een overweldigende ervaring in je leven.

Tijdens dit retreat gebruiken we zachte aandacht, yoga, meditatie en ademtechnieken ter ondersteuning. Daarnaast maken we gebruik van de kracht van de natuur door wandelen, fietsen en zwemmen (evt.). Zo prikkel je je zintuigen vanuit de harmonie van de natuur. De natuur biedt ruimte om jouw energie te voeden, jouw eigen harmonie en innerlijke ruimte in alle rust te (her)ontdekken, te ontspannen en op te laden.

“Het gaat er niet om hoe je valt, maar om de manier waarop je opstaat”

Dat is het credo van ons retreat. Laten we samen vanuit zachte aandacht, binnen een veilige setting, opstaan en vertrouwen opbouwen in jouw lichaam, je midden leren voelen, ankeren en van daaruit een hernieuwd evenwicht vinden. En dan de stap ‘inside out’ maken vanuit je innerlijke ruimte naar buiten – de omgeving en mensen om je heen. Leven doe je niet alleen, maar in verbinding met je omgeving.

Praktisch

Van 16 maart 2024 (voor het diner) tot 19 maart 2024 (na de lunch)

489 euro (éénpersoonskamer) – 369 euro (bed op tweepersoonskamer)

Inclusief maaltijden, bed- en badlinnen, gebruik sauna (op vaste momenten), de vaste Land aan Zee activiteiten (yoga, natuur, sauna, bewegen, meditatie, community)  en de sessies van Mariet en Virginie die maximum 3u per dag duren.  

 

Begeleiders

Mariet (Udumbara) Rutten

Ik ben een inspirator pur sang. Ik schrijf, ben trainer en therapeute en neem je graag mee op een meditatieve ontdekkingsreis door lichaam en geest. Ik leer je jezelf te observeren, als een vogel die het landschap observeert. De natuur, stilte, ruimte, zachte adembewegingen en aandacht voor jezelf zijn thema’s die steeds terugkeren in mijn programma’s. Ik leer je te herbronnen in stilte, gedreven door de kracht van natuur. Meer info op www.mindbody-retreat.nl.

Virginie Parent

Hey, ik ben Virginie !
In het kort: glimlach, enthousiast en intuïtief, ‘mensen’mens, yogi en natuurliefhebber. Vanuit mijn passie voor verbondenheid, persoonlijke groei en veerkracht werk ik als gecertifieerd loopbaancoach, stress-burn-out coach, als yogadocent en als Mindful Run Walk Coach®️ (www.yugvie.be). Mijn missie bestaat er in jou fysiek & mentaal in beweging te brengen. Vanuit openheid, kwetsbaarheid en persoonlijke bewegingsvrijheid ben ik je gids richting meer rust, zelfkennis, zelfbewustzijn én zelfzorg. Als je dicht bij jezelf blijft, vind je jouw plek in het leven. Want jouw beweging draagt de verandering.
Namaste 🙏🏻

nl_NLDutch